Kontrast:
Rozmiar czcionki:
Odstępy:
  • TAB - Kolejny element
  • SHIFT + TAB - Poprzedni element
  • SHIFT + ALT + F - Wyszukiwarka
  • SHIFT + ALT + H - Strona główna
  • SHIFT + ALT + M - Zawartość strony
  • SHIFT + ALT + 1 do 3 - Wybór menu
  • ESC - Anulowanie podpowiedzi

Konkurs kulinarny na Grodzie

W dniach 12-14 września w byczyńskim grodzie odbył się Międzynarodowy Festyn Rycerski, podczas którego 13 września zorganizowano konrkurs kulinarny. W konkursie udział wzięły nastepujące drużyny:

- Ośrodek Kultury w Byczynie

- Centrum Integracji Społecznej w Polanowicach

- dwie drużyny z Czech

Ekipy gotowały przez 2,5 godziny od 1500-1730, a  do przygotowania miały następujące dania:

- potrawę z grila

- potrawę narodową

- obiad

Polskie drużyny przygotowały m.in.:

zupę porową, rosół, kluski śląskie z roladą i modrą kapustą, kaszę z golonką i zasmażoną kapustą, sakiewki z kaszanką, gołąbki, chleb czosnkowy, szaszłyki, bakłażany, bigos, jabłka faszerowane kaszanką.

Wszystkie zaprezentowane dania cieszyły się dużym zainteresowaniem ze strony publiczności, która mogła degustować przyrządzone potrawy.

 

 

 

Wersja XML